BAĞIMLILIKLA MÜCADELE

OKULUMUZDA BAĞIMLILIKLA İLGİLİ DEĞERLİ VELİLERİMİZE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI TARAFINDAN KONFERANS VERİLDİ.

BAĞIMLILIK NEDİR ?

Kişinin kullandığı bir nesne veya yaptığı bir eylem üzerinde kontrolünü kaybetmesidir.

09-03-202309-03-202309-03-202309-03-2023

TBM NEDİR?

TBM Yeşilay tarafından geliştirilen teknoloji, tütün, alkol ve madde ve bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan

başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farklılıklarını artırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere geliştirilen kamu, STK, özel sektör işbirlikleri ile Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenciye 3 milyon da yetişkine ulaşmaktadır.

BAĞIMLILIK BELİRTİLERİ

Kullanım sıklığı azaldığında veya kesildiğinde huzursuzluk, uykusuzluk, öfke gibi yoksunluk belirtileri görülür.

KENDİMİ NASIL KORURUM?

Aklını kullan, sağlıklı beslen, bedenine saygı duy ve onu korumaya özen göster! Yaşam alanlarının sağlıklı olmasına ve bunun sürekliliğine dikkat edilmelidir.

DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR!

Ara sıra kullanmakla bir şey olmaz. Yanlış! Bağımlılık yapıcı maddeler, ara sıra kullanılsa bile vücuda hızlı zarar vermeye başlar.

09-03-202309-03-202309-03-202309-03-2023